Heurekas applikationer hämtas från webben. De kan installeras som ClickOnce eller som MSI (=vanligt installationsprogram). Vi rekommenderar MSI i första hand. ClickOnce ställer lägre krav på användarens behörighet eftesom det installeras under användarens profil, och kan vara lämpligt t ex i en datasal för studenter eftersom en student själv kan installera eller låta uppdatera programvaran. Båda varianterna uppdateras automatiskt när det kommer nya versioner. Gör så här:

1.Registrera dig på Heurekas registreringssida
2.Installera SQL Server om du ska lagra in- eller utdata lokalt på din PC och inte bara på en server.
3.Gå till installationshemsidan och klicka på de applikationer du vill installera.