Heurekasystemet är uppbyggt kring en kärna som nyttjas av flera applikationer. Indata och resultatdata sparas i databaser på en databas-server (SQL Server).

SystemOverview

Figur 1. Systemöversikt.

Utöver de applikationer som visas i figur 1 fanns det från början ett mobilapp (Windows Mobile 6) för provyteinventering som hette Ivent . Support och vidareutveckling av Ivent har dock upphört.

Kärnan består av ett tjugotal delsystem, t ex:

heurekacore2

Figur 2. Heurekas kärna består av ett flertal delsystem som applikationerna kan nyttja.